ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Фонд Порошенка передав обладнання районній лікарні Тернопільської області, де зафіксовано спалах коронавірусу

Комплекти реанімаційного обладнання від Фонду Порошенка днями також надійшли до лікарень Львова, Дніпра, Одеси та Вінниці.

Фонд Порошенка передав обладнання районній лікарні Тернопільської області, де зафіксовано спалах коронавірусу
Фото: eurosolidarity.org

«Фонд Порошенка» передав реанімаційне обладнання Монастириській районній лікарні, яка стала епіцентром боротьби з коронавірусом у Тернопільській області. Серед медичного обладнання – монітор пацієнта, хірургічний відсмоктувач, шприцевий насос, пульсоксиметри і ларингоскопи, повідомляє сайт партії "Європейська солідарність".

«Щиро дякую за таку допомогу. Зараз вона потрібна як ніколи. Особливо такий апарат, як інфузомат, що дозує введення медикаментів хворим, як відсмоктувач, що також вкрай необхідний. Ми мали один інфузомат. Тепер маємо два. Дякуємо за дихальну апаратуру, блок масок. Усе сертифіковане. Ми отримали всі документи. Окремо дякуємо Фонду Порошенка, Софії Федині та всім, хто долучився», – підкреслив районний хірург Василь Ференц.

Голова фракції «Європейська Солідарність» у Тернопільській обласній раді Степан Барна повідомив, що Монастириський район був обраний, тому що саме там зафіксовано спалах коронавірусу в Тернопільській області. «Європейська Солідарність» як політична сила усвідомлює відповідальність, яка зараз лягла на нашу владу через пандемію. Ми українська опозиція, яка розуміє, що не можна бути опозицією до українського народу. Тому реалізовуємо цей проєкт по всій Україні. У Тернопільській області ми це робимо у найбільш кризовій районній лікарні. Монастириському районному центрі, який потребує такої підтримки. Зараз туди справді бояться їхати, але ми веземо допомогу, бо хочемо, щоби жителі Монастириського району, які є у кризовій ситуації, отримали підтримку. Впевнений, що  ми переможемо і коронавірус, і москалів», – сказав він.

Комплекти реанімаційного обладнання від Фонду Порошенка днями також надійшли у лікарні Львова, Дніпра, Одеси та Вінниці. Коштом Фонду відновлені 10 апаратів штучної вентиляції легень для Київської лікарні швидкої допомоги, придбаний апарат ШВЛ для львівської лікарні. Фонд планує оперативно відновити апарати ШВЛ для Вінницької дитячої лікарні, оскільки купівля нового медичного обладнання зараз вкрай ускладнена через величезний попит у  світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram