ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кличко заявив, що буде без попередження перевіряти столичні лікарні

Мер Києва раніше відвідав Олександрівську лікарню і встиг зробити репортаж.

Кличко заявив, що буде без попередження перевіряти столичні лікарні
Виталий Кличко
Фото: Киевсовет

Мер Києва Віталій Кличко буде перевіряти медичні установи столиці без попередження.

Про це він заявив під час брифінгу у фейсбуці.

"Вчора без попередження я відвідав Олександрівську лікарню, особисто подивився що там відбувається і як лікують киян. Раптово такі "нальоти" і на інші опорні установи я буду робити і далі без попередження", - сказав Кличко.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко відвідав Олександрівську клінічну лікарню, де перебувають пацієнти з коронавірусом або підозрою на нього, і встиг зняти відеорепортаж.

Напередодні журналісти Bihus.info повідомили, що департамент охорони здоров'я КМДА розіслав медустановам Києва наказ про особливі умови лікування "VIP-пацієнтів" від коронавірусу. Департамент визначив 17 медустанов, які повинні приймати таких пацієнтів, зокрема Олександрівську лікарню, дитячу клінічну лікарню № 7, Київський центр дитячої нейрохірургії.

Кличко заявив, що вже говорив з цього приводу з президентом Володимиром Зеленським і той "готовий, і налаштований скасувати накази, про які йде мова". Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, так само, заявив, що уряд не давав вказівок про облаштування особливих палат для чиновників. Він також підкреслив, що палати, які охороняються, можливі у випадках, коли хворий прибув з установ пенітенціарної системи.

В Управлінні держохорони заявили, що не давали ніяких вказівок щодо облаштування "VIP-палат". А в КМДА пізніше зазначили, що рішення про VIP-палати в лікарнях вже 20 років, але їх "ніхто не створював і не збирався".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram