ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський бронетанковий завод передав ЗСУ 13 відремонтованих танків

Військовим передали 10 танків Т-80БВ і три танки Т-64БВ зразка 2017 року.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод" (ХБТЗ), яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", передало Збройним силам України 13 одиниць модернізованої техніки.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Відзначають, що військовим передали 10 танків Т-80БВ і три танки Т-64БВ зразка 2017 року.

Усього на цей момент ХБТЗ виготовив 250 модернізованих бойових машин: 162 танки Т-64БВ зразка 2017 року і 88 танків Т-80БВ.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Фото: ukroboronprom.com.ua

Фото: ukroboronprom.com.ua

Фото: ukroboronprom.com.ua

Фото: ukroboronprom.com.ua

"За двома державними контрактами ХБТЗ модернізував майже 100 одиниць військової техніки ... Якщо процес відбуватиметься без зволікань, бронетанкові підприємства будуть завантажені роботою і збережуть позитивну динаміку збільшення обсягів виробництва. Нагадаю, на початку року бронетанкова галузь почала поступово нарощувати виробництво з різних видів продукції і послуг. За перші два місяці поточного року підприємства концерну бронетанкового дивізіону збільшили виробництво в більш ніж удвічі, порівняно з аналогічним періодом 2019 року", - розповів заступник гендиректора з бронетанкової, радіолокаційної та спеціальної техніки Ігор Фоменко.

Модернізований фахівцями ХБТЗ танк Т-64БВ зразка 2017 року є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів ЗСУ та відмінно показав себе в умовах протидії ворожим військам на сході України.

"Після ремонту він отримав розширені бойові можливості за рахунок тепловізійного прицілу, нового удосконаленого динамічного захисту, нової цифрової радіостанції, сучасних нічних приладів спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, системи інформаційного оповіщення аварійної ситуації, телевізійної системи спостереження за навколишнім середовищем, а також засобів супутникової навігації", - йдеться в повідомленні.

Модернізований танк Т-80БВ отримав аналогічні поліпшення.

Нагадаємо, на початку березня "Укроборонпром" виконав контракт на модернізацію 30 танків Т-72. Техніку ремонтував Київський бронетанковий завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram