ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст увів нові правила під час передавання посилок ув'язненим у період карантину

Розроблена спеціальна інструкція.

Мін'юст увів нові правила під час передавання посилок ув'язненим у період карантину
Фото: verge.zp.ua

Для запобігання можливому поширенню коронавірусу в установах виконання покарань розроблена спеціальна інструкція з прийому і передавання посилок для ув'язнених.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька, передає Цензор.НЕТ.

За її словами, персонал установ, який приймає передачі і посилки, повинен працювати в засобах індивідуального захисту - халатах, медичних масках, рукавичках.

Також у засобах індивідуального захисту, зокрема медичних масках, повинні бути особи, які здійснюють передавання посилки. Їм рекомендовано проводити оброблення рук антисептиком безпосередньо перед передаванням посилки персоналу установи. Дезінфікувальні засоби повинні розміщуватися в цих приміщеннях.

"Також ми вважаємо за необхідне обмежувати одночасне перебування в приміщенні великої кількості осіб і дотримуватися нормативів - 1 людина на 6 кв. м. Присутні повинні зберігати між собою безпечну дистанцію в 1,5 м. Це дозволить не наражати на небезпеку одне одного", - пояснила Висоцька.

Крім того, рекомендується приносити продукти та інші товари в магазинній упаковці і обробляти дезінфікувальним розчином предмети. Предмети і продукти додатково можуть підлягати опроміненню бактерицидними лампами протягом години. У разі відсутності бактерицидних опромінювачів предмети і продукти зберігаються з дотриманням відповідного температурного режиму в окремому приміщенні протягом 24 годин.

Після закінчення роботи приміщення для прийому передач і посилок рекомендується обробляти дезінфікувальними  засобами і проводити опромінення приміщень бактерицидними лампами протягом години.

Нагадаємо, напередодні Кабмін розширив перелік дозволених на час карантину видів діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram