ГоловнаСуспільствоЖиття

Помер 78-річний майданівець Пасічник, якого звинувачували в побитті бійців "Беркута"

У 2014 році його засудили до двох місяців утримання під вартою.

Помер 78-річний майданівець Пасічник, якого звинувачували в побитті бійців "Беркута"
Фото: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS

Помер один з потерпілих у справах Майдану, 78-річний житель міста Ладижин Микола Пасічник.

Про це повідомляє вінницьке видання "ЗЗ-й канал" з посиланням на земляка Пасічника Юрія Нагорного.

"Народна Самооборона м. Ладижин зі скорботою повідомляє, що після важкої тривалої хвороби пішов з життя полум'яний патріот України, майданівець Микола Данилович Пасічник. Співчуваємо рідним і близьким покійного. Світла пам'ять", - повідомив Нагорний.

Фото: 33kanal.com

Нагадаємо, історію, яка сталася з Миколою Пасічником (тоді йому було 72 роки), показували по всіх телеканалах. У 2014 році під час ходи на честь Дня Соборності силовики пішли в наступ на майданівців. Пасічника, який тримав у сумці тільки шматок сала і хліб, сильно побили кийками і затримали. Під час обшуку йому дописали сім "коктейлів Молотова" і звинуватили в організації масових заворушень і в побитті бійців "Беркута". Шевченківський суд Києва за сфальсифікованими матеріалами кримінальної справи засудив пенсіонера, у якого була розбита губа і струс мозку, до двох місяців утримання під вартою.

Пізніше суд змінив вирок на домашній арешт, але додому Пасічник не повернувся, оскільки проходив лікування. Після перемоги Революції гідності з Пасічника, як і з інших майданівців, зняли звинувачення.

Причетних до побиття і осуду пенсіонера не покарали, хоча Генпрокуратура почала кримінальне провадження.

У лютому 2020 року колишній прокурор Київської прокуратури Андрій Сайчук помер у кабінеті слідчого під час ознайомлення з матеріалами справи. Сайчуку інкримінували незаконне притягнення Пасічника до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram