ГоловнаСуспільствоЖиття

Валерій Калниш йде з "Радіо НВ", радіостанція з 1 липня змінить формат

"Радіо НВ" відмовиться від суто розмовної формату, в ефірі з'явиться музика.

Валерій Калниш йде з "Радіо НВ", радіостанція з 1 липня змінить формат
Валерий Калныш
Фото: Макс Левин

Головний редактор "Радіо Новое Время" Валерій Калниш залишає свій пост, а радіостанція з 1 липня змінить формат.

Про це повідомляє "Детектор Медіа" з посиланням на чотири джерела.

Відзначається, що "Радіо НВ" переформатується і відмовиться від формату лише розмовного радіо, а в ефірі з'явиться музика.

За даними двох джерел, Калниш планує покинути компанію 15 квітня. Його на цій посаді змінить Олексій Тарасов, який раніше був головним редактором української версії "Esquire", сайту "Buro 24/7", вів авторські програми на радіостанціях, зокрема на "Радіо НВ". Калниш і Тарасов поки цю інформацію не коментують.

Головний редактор журналу "Новое Время" і керівник усіх медіапроєктів НВ Віталій Сич підтвердив інформацію щодо переформатування і зміни керівника радіостанції.

"Я вважаю, що хлопці зробили круте радіо, через яке за два роки в якості гостей пройшли всі великі українські політики і знакові люди з інших сфер. Я знаю багатьох людей, хто слухає "Радіо НВ" із задоволенням. На жаль, попит на суто розмовне радіо в Україні в такому вигляді виявився не такий великий, як ми хотіли б. До того ж, це витратний формат", - пояснив він.

Саме тому, за його словами, з 1 липня радіостанція має вийти "з новим, більш сучасним і більш динамічним форматом".

Сич також підтвердив інформацію про призначення новим головним редактором Тарасова.

Нагадаємо, Калниш працював в українському "Комерсанті" з моменту запуску - спочатку був кореспондентом, потім - редактором відділу політики. З 2009 року був заступником головного редактора, керівником суспільно-політичного блоку. У 2012 році Калниш очолив газету "Комерсант. Україна".

Також він керував онлайн-проєктом "Апостроф", був головним редактором "Радіо Вести", інтернет-порталу "РБК-Україна". У 2018 році Калниш став головним редактором "Радіо НВ".

"Радіо НВ" - розмовна радіостанція інформаційно-просвітницького формату. Вона транслює новини, прямі ефірні і записані авторські і дискусійні програми. Розпочала мовлення у березні 2018 на базі переформатування "Радіо Ера". Перед цим, у вересні 2017 року інвестиційна компанія Dragon Capital, якій належали журнал і сайт "Новое Время", завершила операцію з придбання ТРК "Радіо Ера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram