ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали зловмисників, які виготовляли та збували підроблені ліки

Їх збували через інтернет-магазини і за допомогою поштових відділень.

Фото: kyiv.gp.gov.ua
Правоохоронці Києва ліквідували нелегальне виробництво лікарських засобів і затримали осіб, які організували їх збут на території столиці та в інших містах. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Києва.

"Підпільне виробництво здійснювалося в нежитловому приміщенні в Харкові за допомогою спеціального обладнання. Готову продукцію зловмисники маркували під відомих українських виробників і реалізовували на території Києва, Київської області та інших областей України через інтернет-магазини і поштові відділення", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели 16 обшуків на місці виробництва, за адресами проживання і в автомобілях фігурантів. Виявлено обладнання для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, близько 500 ампул з порошкоподібною речовиною білого кольору, фасувальний матеріал і чорнові записи. Трьох осіб, у тому числі організатора, затримали. Їм готують підозру за ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Нагадаємо, у зв'язку з епідемічною ситуацією в Україні активізувалися шахраї, які розробляють схеми виманювання у людей грошей на продажу засобів індивідуального захисту. Вони продають неіснуючі маски й антисептики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram