ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Зеленський повідомив про підготовку проєкту "Великдень удома"

Він провів зустріч з главами церков.

Зеленський повідомив про підготовку проєкту "Великдень удома"
Фото: пресс-служба президента

Президент України Володимир Зеленський повідомив про підготовку проекту "Великдень удома". Він провів зустріч з главами церков щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

"Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то потрібно обмежувати кількість парафіян. Всі глави церков погоджуються з цим", - заявив Володимир Зеленський.

На нараді розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. У разі великого скупчення людей вони можуть проводити бесіди з парафіянами і пояснювати, що збиратися натовпами небезпечно для них і тих, хто навколо.

За словами Зеленського, найскладнішим залишається питання святкування Великодня.

"Великдень зазвичай збирає біля церков багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з інших країн. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проєкт "Великдень удома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах", - підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Глава Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав дав поради, як під час пандемії COVID-19 служити страсні і великодні богослужіння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram