ГоловнаСуспільствоПодії

Колишнього міністра закордонних справ Кожару затримали за підозрою у вбивстві

Запобіжний захід обере Шевченківський суд Києва.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара затриманий поліцією за підозрою в умисному вбивстві ексдиректора каналу "Інтер" Сергія Старицького. Про це у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Кожару доставлять до Шевченківського районного суду Києва для обрання йому запобіжного заходу.

"Леонід Кожара та його дружина від початку і досі стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством", - додав Геращенко.

За його словами, слідчі і прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу "Інтер" і прийшли до висновку, що він не міг сам себе застрелити.

Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Нагадаємо, 21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький. У будинку перебували три особи: чоловік і жінка, і їхній гість. Всі троє вживали алкогольні напої.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря. Однак, на наступний день у поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький не міг сам покінчити з життям. Тому за погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу.

Ні Кожара, ні його дружина спочатку не фігурували як підозрювані.

2 березня поліція не змогла провести слідчий експеримент, тому що Кожара зліг у лікарню, і в будинку не було ні його, ні його дружини.

Кожара був главою МЗС з 24 грудня 2012 до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram