ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Уряд схвалив посилення обмежувальних заходів для боротьби з коронавірусом

Пацієнтів з діагнозом або підозрою на COVID-19 госпіталізовуватимуть примусово.

Уряд схвалив посилення обмежувальних заходів для боротьби з коронавірусом
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів посилив обмежувальні заходи, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Посилення було ініційовано головою МОЗ Іллею Ємцем, ідеться на сторінці міністерства в Facebook. 

Постанова передбачає, що заклади охорони здоров'я матимуть право на здійснення:

- обов'язкового медичного огляду осіб, які мають симптоми COVID-19 або контактували з тими, у кого було встановлено цей діагноз, навіть якщо громадяни відмовляються від обстеження в добровільному порядку;

- обов'язкової госпіталізації таких осіб;

- призначення карантину пацієнтам з коронавірусною хворобою і тим, хто ухиляється від добровільного лікування.

"Крім того, Міністерство охорони здоров'я має розробити та затвердити порядок обов'язкової госпіталізації осіб з діагнозом або підозрою коронавірусної хвороби і тих, хто ухиляється від лікування, обстеження та перебування на карантині (самоізоляції) в добровільному порядку, а також обов'язкової самоізоляції осіб, яким встановлено діагноз або підозру COVID-19 і їхніх контактних осіб", - додали в МОЗ.

Національна поліція і Нацгвардія забезпечуватимуть охорону громадської безпеки і порядку на території лікарень, де проводять обстеження, госпіталізацію і карантин.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про введення надзвичайної ситуації по всій Україні та продовження карантину на 30 днів. Він діятиме до 24 квітня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram