ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну за добу не пропустили 30 іноземців

Усього за 24 березня в Україну приїхали близько 19 000 осіб.

В Україну за добу не пропустили 30 іноземців
Фото: dpsu.gov.ua

В Україні за добу не пропустили 30 іноземних громадян. За 24 березня український кордон перетнули майже 19 000 осіб, з них понад 11 000 - українці, які повернулися з інших країн.

Також на виїзд оформили 2370 іноземців, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

"За добу прикордонники у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг і опитування про стан здоров'я близько 13 000 осіб. Окрім того, відповідно до встановленого порядку оформляли інформативні згоди і пам'ятки про самоізоляцію", - йдеться в повідомленні.

19 громадянам з евакуаційних рейсів в аеропорту "Бориспіль" провели експрес-тести для перевірки на коронавірусну хворобу.

"Позитивний результат на наявність коронавірусу експрес-тест показав у одного пасажира, який прибув з країни середнього сходу. Варто відзначити, що цей чоловік повівся розсудливо і самостійно погодився пройти перевірку. Його направили в одну з лікарень Києва", - додали в ДПСУ.

Також фіксують випадки, коли громадяни висловлюють незадоволення тривалою процедурою контролю і додатковими методами перевірки. Їх доводиться переконувати в необхідності карантину і подальшої самоізоляції.

Нагадаємо, пасажирка евакуаційного літака з позитивним експрес-тестом на коронавірусну хворобу COVID-19 намагалася покинути аеропорт "Бориспіль" без госпіталізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram