ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко просить правоохоронців штрафувати порушників карантину

"Якщо в когось не вистачає розуму і свідомості, нехай хоч так зрозуміє".

Кличко просить правоохоронців штрафувати порушників карантину
Фото: EPA/UPG

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронців і закликав їх пильно стежити за киянами й установами, які порушують карантин, і штрафувати їх.

Про це Кличко заявив під час онлайн-пресконфренції.

"Вірус поширюється. Єдиний шанс зупинити його - максимально обмежити контакти між людьми, максимально дотримуватися введених заходів і рекомендацій. Я звертаюся до МВС і контролюючих органів з проханням уважно виявляти порушників, складати протоколи та штрафувати. Якщо в когось не вистачає розуму і свідомості, нехай хоч так зрозуміє! І не наражає на небезпеку людей навколо", - сказав Кличко.

Він також повідомив, що в Києві за добу кількість хворих на COVID-19 збільшилася до 31 людини.

Так, учора ввечері було лабораторно підтверджено ще три випадки захворювання, всі троє хворих - чоловіки. Двоє з них лікуються вдома на самоізоляції. Один - 51-річний киянин, нещодавно повернувся з Франції і 21 березня був госпіталізований в Олександрівську лікарню з симптомами ГРВІ.

Окремо Кличко звернувся до журналістів і закликав їх "не кошмарити лікарів заради лайків".

"Дайте медикам спокійно працювати, тому що хто потім буде нас лікувати", - сказав мер.

Нагадаємо, раніше керівник столичної поліції висловив думку, що комендантська година допомогла б запобігти мародерству на час карантину.

21 березня Кличко оголосив про посилення карантину. Раніше в столиці відвідувачам магазинів заборонили входити без масок, а продавців зобов'язали вимірювати перед початком роботи температуру. Влада закликає киян залишатися вдома і не виходити на вулицю без потреби, а також відповідально дотримуватися рекомендацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram