ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Замість експрес-тестів для України через офіс Джека Ма закупимо тести ПЛР, - Ярославський

В Україну приїдуть ще 100 тис. тестових систем ПЛР.

Замість експрес-тестів для України через офіс Джека Ма закупимо тести ПЛР, - Ярославський

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський закупить для України замість експрес-тестів на коронавірус ще партію ПЛР-тестів через свого друга Джека Ма. На це піде близько половини з $2 млн, виділених ним на боротьбу з епідемією, пишуть "Українські новини".

"ПЛР-тести, про постачання яких я домовлявся і які в понеділок привезли з Китаю, зараз найбільш точні та ефективні. У світі це дефіцитний товар, який ми отримуємо з надійного перевіреного джерела завдяки неоціненній допомозі Джека Ма. Такою унікальною можливістю нехтувати не можна. Тому ми спільно з Офісом президента купуємо і веземо в Україну ще 100 тис. тестових систем ПЛР", - пояснив бізнесмен.

Ярославський підкреслив, що це саме такий тип тестів для діагностики коронавірусу, який, на думку медичних експертів, потрібен зараз, щоби зупинити поширення епідемії.

Як відомо, Олександр Ярославський після наради в ОП 16 березня виділив $2 млн. на закупівлю експрес-тестів.

Нагадаємо, що вчора в Україну по лінії Ярославського-Джека Ма прибула перша партія ПЛР-тестів, що забезпечують максимально можливу високу точність виявлення коронавірусу. На думку вчених-вірусологів, ПЛР-аналіз є золотим стандартом для діагностики коронавірусної інфекції. З допомогою спеціального імунофлюоресцентного аналізатора взяті у пацієнтів зразки досліджуються на наявність в них специфічного для коронавірусу N-антигену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram