ГоловнаСуспільствоЖиття

Ryanair не виконуватиме пасажирських авіарейсів до червня

Остаточно це залежатиме від рекомендацій уряду.

Ryanair не виконуватиме пасажирських авіарейсів до червня
Фото: atr.ua

Найбільший лоукостер Європи, ірландська авіакомпанія Ryanair, найімовірніше, не виконуватиме пасажирських авіарейсів у квітні-травні 2020 року.

Про це йдеться в заяві генерального директора Ryanair Майкла О'Лірі, опублікованій у фейсбуці.

"На цей момент ніхто не знає, як довго триватиме «шатдаун» через COVID-19. Досвід Китаю свідчить про те, що для стримування і скорочення поширення вірусу потрібен тримісячний період. Зараз ми не плануємо здійснювати польоти впродовж квітня і травня, але остаточно це залежатиме від рекомендацій уряду, і ми за будь-якого розвитку ситуації виконуватимемо ці інструкції", - заявив О'Лірі.

Відзначають, що сьогодні, 24 березня, лоукостер виконає свої останні пасажирські авіарейси перед закриттям на карантин на невизначений термін. Компанія запропонувала свої літаки для виконання "евакуаційних" рейсів, а також поставок медикаментів та інших необхідних у період епідемії товарів.

Керівник Ryanair закликав пасажирів не дзвонити на телефонні лінії авіакомпанії, оскільки скорочений штат зараз не зможе охопити нічого, крім невідкладних справ, пов'язаних з рятувальними польотами.

Нагадаємо, з 24 березня в Україні закрили всі аеропорти. Працюватиме тільки міжнародний аеропорт "Бориспіль" для екстрених рейсів. Туристичні авіапоїздки з України повністю під забороною.

З 10 березня Ryanair призупинив рейси в Італію до 8 квітня після рішення італійського уряду поширити карантин на всю країну через коронавірус SARS-CoV-2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram