ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики вісім разів відкривали вогонь на Донбасі за добу

Втрат серед військовослужбовців немає.

Бойовики вісім разів відкривали вогонь на Донбасі за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат серед військовослужбовців ЗСУ не було.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених мінських домовленостей мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в ранковій зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано чотири обстріли: поруч з Красногорівкою - зі станкового протитанкового гранатомета; у районі населеного пункту Березове - зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів; поблизу Мар'їнки - зі станкового протитанкового гранатомета; неподалік Павлополя - з автоматичного станкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Чотири обстріли зафіксовані в районі відповідальності угруповання "Північ": у районі Новоалександрівки - з 82 мм мінометів - 4 міни; поруч з Кримським - із мінометів калібру 82 мм - 10 мін, озброєння БМП-1 і великокаліберних кулеметів; поблизу Новотошкіського - з 82 мм мінометів - 11 мін і станкового протитанкового гранатомета; у районі населеного пункту Травневе - дві міни з міномета калібру 82 мм і станкового протитанкового гранатомета.

"Підрозділи Об'єднаних сил припинили озброєні провокації супротивника вогнем", - відзначили в штабі.

Крім цього, бойовики зі стрілецької зброї обстріляли ділянку розведення №3 Богданівка-Петрівське. Українські захисники вогонь не відкривали, дотримуючись режим тиші.

З початку поточної доби російські окупаційні війська обстріляли позиції ЗСУ в районі Авдіївки - з автоматичного станкового гранатомета і великокаліберних кулеметів.

"Військовослужбовці Об'єднаних сил вжили необхідних заходів для припинення вогневої провокації супротивника. За поточну добу втрат немає", - додали в штабі.

Нагадаємо, раніше в зоні ООС окупанти з ПТРК обстріляли машину, яка перевозила продукти харчування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram