ГоловнаСуспільствоЖиття

Проти приватної клініки, яка приховала позитивний результат на коронавірус, відкрили кримінальну справу

Раніше МОЗ пригрозило приватним лабораторіям позбавленням ліцензій за приховування випадків COVID-19.

Проти приватної клініки, яка приховала позитивний результат на коронавірус, відкрили кримінальну справу
Тестування на наявність коронавірусу (2019-нCoV) у лабораторії міста Ухань, провінція Хубей, Китай, 06 лютого 2020
Фото: EPA/UPG

Правоохоронці в Києві відкрили кримінальне провадження проти приватної клініки, яка під час отримання позитивного результату на коронавірус не повідомила про це до відповідних державних установ.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що під час моніторингу мережі співробітники поліції виявили публікацію, в якій зазначалося, що в одній з приватних клінік столиці киянину зробили тест на виявлення коронавірусної інфекції.

"Однак про проведення цієї маніпуляції та отримання позитивного результату співробітники закладу не повідомили Міністерству охорони здоров'я та Центру громадського здоров'я", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчим відділом Солом'янського управління поліції дані занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення та проводять необхідні слідчі дії. Зокрема, поліцейські скерували запити на отримання інформації в Київську міську держадміністрацію, Міністерство охорони здоров'я та приватну клініку, а також спрямували директору медичного центру виклик на допит для з'ясування всіх обставин інциденту.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що приватна клініка Eurolab бізнесмена Андрія Пальчевського могла приховати від санітарних служб інформацію як мінімум про чотири позитивні результати тестів на коронавірус.

МОЗ пригрозило приватним лабораторіям позбавленням ліцензій за приховування випадків COVID-19. Вони зобов'язані передавати перші 5 позитивних і 10 негативних зразків для підтвердження в національну лабораторію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram