ГоловнаСуспільствоЖиття

Комендантська година допомогла б запобігти мародерству, - начальник поліції Києва

"Оскільки підприємства і магазини закриті, злочинці можуть цим скористатися".

Комендантська година допомогла б запобігти мародерству, - начальник поліції Києва
Андрей Крищенко
Фото: police.gov.ua

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко вважає, що введення заборони на пересування по вулиці в нічний час допоможе не допустити фактів мародерства.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки підприємства і магазини закриті, злочинці можуть скористатися цим, може початися мародерство. І ось тут би знадобилася заборона виходу на вулицю в нічний час", - сказав Крищенко.

Він також зазначив, що криміногенна ситуація у столиці не змінилася у зв'язку з введенням обмежувальних заходів щодо запобігання коронавірусу.

"Ми розуміємо, що в такий важкий час відбувається зростання злочинності. Але на цю мить немає цього, навіть є деяке зниження вуличної злочинності: за останню добу в Києві не було жодного грабежу, це трапляється вкрай рідко", - сказав глава Нацполіції Києва.

Загалом, за його словами, рівень злочинності в столиці залишається колишнім.

"Тож посилення обмежувальних заходів вводиться не тільки для ізоляції людей, але також для того, щоб крива злочинності не поповзла вгору, адже безпека людей, профілактика і розкриття злочинів - це наші безпосередні обов'язки", - підсумував Крищенко.

Нагадаємо, 21 березня мер Києва Віталій Кличко оголосив про посилення карантину.

Раніше в Києві відвідувачам магазинів заборонили входити без масок, а продавців зобов'язали міряти перед роботою температуру. Столична влада закликає киян залишатися вдома і не виходити на вулицю без необхідності, а також відповідально дотримуватися рекомендацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram