ГоловнаСуспільствоЖиття

До Львова і Києва приїхав черговий "евакуаційний" поїзд з українцями з Польщі

Поїзд супроводжували поліцейські та волонтери Червоного Хреста.

Фото: Макс Требухов

В Україну прибув черговий потяг "Інтерсіті+", який евакуював громадян з Польщі.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За його словами, увечері 23 березня до Львова прибули близько 300 осіб, ще близько 600 - вирушили далі до Києва.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Поїзд супроводжували поліцейські та волонтери Червоного Хреста. Після прибуття всім вимірювали температуру. У Львові (попередньо) у пасажирів не виявили ознак коронавірусу.

Прибулі українці скаржилися на погане оповіщення і не знали, як їм дістатися в інші міста. Частина прибулих роз'їхалася маршрутками.

У Києві пасажирів попросили почекати, поки всім виміряють температуру. До закінчення температурного скринінгу двері потягу були заблоковані. Потім усіх відпустили.

Нагадаємо, 20 березня "Укрзалізниця" відправила п'ять спеціальних потягів "Інтерсіті+" з Перемишля до Києва, а 21 березня - ще два. Сімох пасажирів п'яти спецпоїздів госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню з підозрою на коронавірус.

23 березня "Укрзалізниця" призначила восьмий "евакуаційний" потяг з Перемишля. Квитки на ці потяги можна купити тільки через онлайн-систему booking.uz.gov.ua.

Згідно з постановою головного санітарного лікаря України від 20 березня, під час перетину кордону тепер необхідно підписувати згоду на самоізоляцію. Ці папери потім передають головним санітарним лікарям відповідних областей, які зобов'язані встановити медико-санітарне спостереження і разом з Національною поліцією забезпечити дотримання домашнього карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram