ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція збільшила число патрулів для контролю самоізоляції приїжджих

Прибуваючи до України, кожен підписує обов'язкову згоду про добровільну ізоляцію вдома.

Нацполіція збільшила число патрулів для контролю самоізоляції приїжджих
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Національна поліція збільшила кількість патрулів для контролю карантину і самоізоляції громадян, які прибули в Україну.

Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він також повідомив, що після прибуття в Україну кожен підписує обов'язкову згоду про добровільну ізоляцію в домашніх умовах.

"Дотримання цих умов контролюють і епідеміологи, і Нацполіція. Сьогодні поліція збільшила кількість патрулів, які робитимуть вибіркові перевірки щодо дотримання умов самоізоляції. Без цього ми ніяк не зможемо подолати спалах коронавірусної хвороби. Якщо хтось думає, що, не дотримуючись карантину, він матиме якийсь зиск або користь, - це не так", - зазначив Ляшко.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада без обговорення прийняла законопроєкт про коронавірус №3219 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Закон передбачає внесення юридичного факту введення карантину в перелік форс-мажорних обставин; можливість роботи вдома для працівників, держслужбовців і службовців органів місцевого самоврядування та надання за їх згодою відпустки; надання права власникам змінювати режими роботи органів, установ, підприємств, додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання, встановлення адміністративної відповідальності за самовільне залишення місця обсервації і т.д.

За порушення правил карантину загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу для громадян - від одного до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, для посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram