ГоловнаСуспільствоПодії

Денісова заявила, що ФСБ Росії погрожує засудженому українцеві Шумкову вбивством

Його змушують давати неправдиві свідчення проти іншого українця.

Денісова заявила, що ФСБ Росії погрожує засудженому українцеві Шумкову вбивством
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські правоохоронці погрожують незаконно засудженому українцю Олександру Шумкову вбивством. Про це у Facebook повідомила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

"Тривалий час співробітники ФСБ Росії застосовують проти Олександра Шумкова фізичний та моральний тиск. Його змушують давати неправдиві свідчення проти іншого громадянина України за сфабрикованою кримінальною справою, а у випаду ненадання таких показань погрожують, що він ніколи не повернеться на Батьківщину живим", - повідомила Денісова.

Крім цього, адміністрація виправної колонії не дозволяє йому отримувати і відправляти листи від рідних, чим порушує його право на зв'язок із зовнішнім світом.

Денісова зажадала від Уповноваженої з прав людини РФ терміново забезпечити всі права Олександру Шумкову і припинити фізичний та психологічний тиск на нього.

Нагадаємо, Олександра Шумкова викрали в Україні і затримали в Росії 6 вересня 2017 року. У грудні 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив його до чотирьох років загального режиму за членство в "Правому секторі". Він був охоронцем Дмитра Яроша з листопада 2013-го по листопад 2014 року.

Після відходу з "Правого сектора" Шумков надійшов за контрактом в 11-ту бригаду армійської авіації сухопутних військ, де почав служити в Херсонській області. 17 серпня 2017 року він не повернувся з військової служби додому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram