ГоловнаСуспільствоПодії

У Польщі за матеріалами СБУ засудили паліїв офісу угорської культури в Ужгороді

Спроба підпалу сталася в 2018 році.

У Польщі за матеріалами СБУ засудили паліїв офісу угорської культури в Ужгороді
Венгерский культурный центр после попытки поджога
Фото: УНН

Суд у Кракові за матеріалами СБУ засудив трьох колишніх правих активістів "Фаланги" і "Стшельце" за спробу підпалу угорського культурного центру в Ужгороді. Про це повідомили на YouTube-каналі СБУ.

У лютому 2018 року двоє виконавців намагалися підпалити будівлю Угорського товариства культури в Ужгороді. Один зі зловмисників кинув "коктейль Молотова", другий знімав це на відео.

СБУ встановила причетність до підпалу двох громадян Польщі, які входять до праворадикальної організації "Фаланга".

"Учасники цієї структури брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків "ЛНР" і "ДНР", - уточнили в СБУ.

Українські правоохоронці ідентифікували цих людей за допомогою камер відеоспостереження, встановили мобільні телефони, з яких вони координували свої дії, і заправку, де купували паливо для підпалу після перетину кордону з Україною.

Нагадаємо, 4 лютого 2018 року в Ужгороді в офіс Товариства угорської культури кинули пляшку з займистою рідиною. Відразу після цього уряд Угорщини звернувся до ОБСЄ з проханням захистити закарпатських угорців.

Співробітники поліції Закарпатської області встановили, що до підпалу будівлі можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевський з Кракова і Томаш Рафал Шимковяк з Бидгоща. Марглевський і Шимковяк мають стосунок до польської праворадикальної організації "Фаланга".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram