ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ЦГЗ отримав з Китаю 50 тис. тест-систем ПЛР і 150 тис. експрес-тестів на коронавірус (виправлено)

Їх розподілять по регіонах пропорційно кількості людей.

ЦГЗ отримав з Китаю 50 тис. тест-систем ПЛР і 150 тис. експрес-тестів на коронавірус (виправлено)
Фото: facebook.com/president.gov.ua

У Центр громадського здоров'я надійшло 50 тис. тест-систем полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) і 150 тисяч експрес-тестів на коронавірус, які доставили військовим літаком з Китаю.

Про це виданню "The Бабель" розповів в.о. ЦГЗ Ігор Кузін.

За його словами, отримані тести вже сьогодні розподілять по областях - регіони отримають їх пропорційно кількості людей.

При цьому Кузін заявив, що не знає, звідки взялася цифра 250 тисяч експрес-тестів, про яку раніше повідомляв Офіс президента. "Може, є інші одержувачі, наприклад "Укрвакцина"", - сказав він.

Кількості доставлених апаратів штучної вентиляції легенів і медичних масок Кузін не назвав.

Тест-системи ПЛР зараз є найточнішими під час виявлення зараження коронавірусом. Однієї системи вистачає приблизно на 70 осіб. Експрес-тести менш точні, вони дають результат через 10 хвилин. Один тест призначений для перевірки однієї людини.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський зустрічався з олігархами і представниками великого бізнесу. На Банковій уточнили, що на зустрічі йшлося про коронавірус, зокрема про допомогу із закупівлею і доставкою великих партій тестів, необхідного медичного обладнання, захисних ідезінфікуючих засобів.

17 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до 23 березня очікується поставка в Україну 1 млн експрес-тестів на коронавірус.

23 березня Офіс президента повідомив, що в аеропорт "Бориспіль" з китайського Гуанчжоу прибула партія тестів для виявлення коронавірусної інфекції. Так, військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) і 250 тис. тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлені медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram