ГоловнаСуспільствоЖиття

Уряд готує список заборонених під час карантину видів діяльності

"Ми візьмемо за основу досвід Італії та Америки і зробимо спільне бачення за галузями".

Уряд готує список заборонених під час карантину видів діяльності
Фото: EPA/UPG

Уряд розробляє перелік видів діяльності, заборонених під час карантину.

Про це повідомила заступник міністра економіки Світлана Панаіотіді у фейсбуці.

Раніше планувалося затвердити список об'єктів, яким дозволено працювати. Але така ініціатива викликала паніку і від неї міністерство відмовилося.

"Створюємо перелік галузей, але в даний момент роблю перелік заборон ... Ми візьмемо за основу досвід Італії та Америки і зробимо спільне бачення за галузями. Наш пріоритет - максимальне збереження робочих місць, але з обов'язковим дотримання всіх карантинних норм", - зазначила Панаіотіді.

"Апдейт за списками критичної інфраструктури. Концепція змінилася. Замість списку тих, кому дозволено працювати, буде список тих, кому заборонено. Це більш правильно і радує, що в уряді ще є люди, готові слухати зворотний зв'язок", - додав екснардеп Олексій Мушак.

За його словами, станом на вечір неділі, 22 березня, список видів діяльності, які заборонені під час карантину, виглядав так: 1. Діяльність театрів, кінотеатрів, музеїв, інших культурних і розважальних установ; 2. Діяльність з проведення масових заходів (концерти, виступи, спортивні змагання); 3. Діяльність спортклубів і фітнес-центрів; 4. Заклади громадського харчування (крім на винос і / або доставку); 5. Діяльність ринків (продовольчих, господарських та будь-яких інших); 6. Робота ТРЦ (крім роздрібної торгівлі зі списку дозволеного).

"Продовольчі і господарські ринки варто відкрити. Ризиків зараження стільки ж як і в торгових мережах, які зараз спокійно працюють. Але це дозволяє не закривати канал збуту для малого і середнього бізнесу. Під час, коли люди сидять без роботи і зарплати, це важливо. Салони краси, манікюрні, сауни, масажні та інші схожі заклади також підпадуть під обмеження ", - додав Мушак.

Нагадаємо, 17 березня в Києві вперше виписали штраф на 17 тис. гривень за порушення карантину - жінці, яка продавала продукти харчування з рук у невстановленому місці. Раніше мер столиці Віталій Кличко оголосив про посилення карантинних заходів - зокрема, з 21 березня в Києві заборонено користуватися дитячими та спортивними майданчиками в парках, скверах і на прибудинкових територіях.

Режим карантину діє по всій країні. Раніше повідомлялося, що в кожному трамваї, тролейбусі і автобусі не має бути більше ніж 10 пасажирів одночасно. Також вони мають надягати маски.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram