ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шмигаль анонсував телеміст з китайськими медиками для передачі досвіду боротьби з коронавірусом

"Готуємося до можливого погіршення ситуації у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції".

Шмигаль анонсував телеміст з китайськими медиками для передачі досвіду боротьби з коронавірусом
Фото: Youtube / Кабмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував телеміст з китайськими й українськими медиками для передачі досвіду боротьби з коронавірусом, який відбудеться найближчим часом.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Готуємося до можливого погіршення ситуації у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. Провів телефонну розмову з послом КНР в Україні Фан Сяньжуном. Звернувся з проханням надати нам практичну допомогу в подоланні цієї хвороби", - написав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що Китай "люб'язно погодився зробити прямий телеміст, щоб китайські лікарі змогли поділитися власним досвідом з нашими медпрацівниками і вірусологами".

"Телеміст орієнтовно відбудеться в найближчий вівторок. Щиро вдячний панові Сяньжуну і Китаю за підтримку", - додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше в Україну з Китаю прибув літак з першою партією тестів на коронавірус.

Станом на 21 березня повідомляли, що в Китаї третій день поспіль не було зареєстровано жодного нового випадку зараження коронавірусом на території країни. Однак у провінції Хубей, де почалася пандемія, від наслідків зараження SARS-CoV-2 за добу померли ще 7 осіб.

За оцінками Міжнародного валютного фонду, економіка КНР, незважаючи на ризики, що зберігаються через коронавірус, демонструє ознаки нормалізації. Більшість китайських підприємств відновили виробництво, багато працівників повернулися на робочі місця. Водночас експерти фонду відзначають, що епідеміологічна ситуація в КНР може погіршитися після відновлення внутрішнього та міжнародного авіасполучення.

Загалом у материковому Китаї вірусом SARS-CoV-2 заразилися понад 81 тисяча осіб, 3255 з них померли. Майже 72 тисячі осіб одужали.

На 23 березня кількість заражених у світі сягнула 339 259 осіб. 14 706 людей померли від ускладнень, спричинених вірусом, 98 834 одужали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram