ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу на жителя Житомира, який, будучи хворим на COVID-19, літав до Австрії

Рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з ним скористалися понад 30 осіб.

Поліція відкрила справу на жителя Житомира, який, будучи хворим на COVID-19, літав до Австрії
Фото: EPA/UPG

У Житомирській області відкрили перше кримінальне провадження через порушення правил карантину щодо чоловіка, який, будучи хворим на COVID-19, літав до Австрії. Про це повідомили в обласній поліції.

"Під час досудового розслідування перевіряється інформація про приховування відомостей хворим на COVID-19 про причетність до перевезення організованої групи туристів в Австрію і назад в Україну", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що рейсами авіаліній в обидві сторони одночасно з хворим скористалися ще понад 30 чоловік. Зараз поліцейські встановлюють їх контакти, місце проживання і спілкуються з ними щодо мети недавнього візиту за кордон, а також пояснюють необхідність дотримання режиму самоізоляції.

"Тільки висока самосвідомість громадян може убезпечити Україну від масштабного поширення хвороби. Для тих, хто не зрозумів всю серйозність ситуації, наслідки можуть бути вкрай негативні. Поліція переходить від роз'яснень і попереджувальних заходів в режим суворого контролю за дотриманням встановлених заборон. Рішення про їх запровадження є обов'язковим для всіх без винятку", - прокоментував начальник обласної поліції Сергій Крупей.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що в Києві за порушення карантину вперше виписали штраф на 17 тис. гривень. Жінка продавала продукти харчування з рук в невстановленому місці.

20 березня правоохоронці інформували про складання 405 адмінпротоколів та відкриття шести кримінальних проваджень за фактом недотримання правил карантину. Найбільше порушень виявлено в Дніпропетровській області.

Станом на ранок 21 березня в Житомирській області зафіксовано два випадки коронавірусу. Один з них летальний, 13 березня померла 71-річна жінка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram