ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перший випадок коронавірусу підтверджено в Тернопільській області (оновлено)

COVID-19 діагностовано у 57-річного священника з міста Заліщики.

Перший випадок коронавірусу підтверджено в Тернопільській області (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Перший випадок захворювання на коронавірусну інфекцію зафіксовано в Тернопільській області.

Про це повідомляється на офіційній сторінці у фейсбуці, створеній Тернопільською міськрадою для інформування щодо ситуації з коронавірусом.

"У жителя м. Заліщики, 1963 року народження, Тернопільським обласним лабораторним центром методом ПЛР діагностовано COVID-19. Для підтвердження результатів аналізи додатково відправляють до Києва", - повідомляє Тернопільський штаб із боротьби з коронавірусом.

Зазначається, що обласний штаб ужив всіх протиепідемічних заходів, встановлено коло контактних осіб інфікованого.

Оновлення. У Тернопільській ОДА уточнили, що чоловік, у якого підтвердили перший в області випадок коронавірусної інфекції, є священником. Про це інформує сайт ОДА.

"Попередньо відомо, що чоловік - священнослужитель. І у нього велика родина", - йдеться в повідомленні.

Лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості. Чоловікові надається симптоматичне лікування. Встановлюються контактні особи. Їм буде рекомендовано самоізолюватись.

Відзначається, що для жителів Заліщицького та сусідніх районів посилять обмеження в пересуванні.

На виїздах з районного центру будуть встановлені поліцейські пости. Правоохоронці також проводитимуть температурний скринінг.

Нагадаємо, станом на 22:00 20 березня в Україні підтверджено 39 випадків COVID-19: 25 - у Чернівецькій області, 3 - у Києві, по 2 - у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Житомирській та Київській областях, по одному - у Донецькій, Львівській та Харківській областях.

Зазначимо, що Заліщицький район межує з Чернівецькою та Івано-Франківською областями.

Також сьогодні стало відомо, що в Молдові коронавірус виявили у чотирьох осіб, які відвідували Почаївську лавру у Кременецькому районі на півночі Тернопільської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram