ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Перші відремонтовані Фондом Порошенка апарати ШВЛ вже доставлені в лікарню

Ще вісім очікують протягом тижня.

Перші відремонтовані Фондом Порошенка апарати ШВЛ вже доставлені в лікарню

Дружина експрезидента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка Марина передала Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги перші два апарати штучної вентиляції легень, які вже працюють у відділенні інтенсивної терапії. Решта апарати передадуть до лікарні протягом тижня, інформує сайт партії.

«Зважаючи на ту ситуацію, яка виникла в Україні і у світу із поширенням коронавірусу, до нас звернувся головний лікар Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги з проханням відновити ті апарати штучної вентиляції легень, які у них були, але вони не працювали», – розповіла Марина Порошенко.

«Розуміючи ситуацію, ми не могли відмовити, і Фонд Порошенка оплатив відновлення десятьох апаратів штучної вентиляції легень. Сьогодні два апарати вже відновлені, ми їх бачили у відділені інтенсивної терапії», – зазначила дружина п’ятого Президента України.

Марина Порошенко також розповіла, що Фонд займався питанням покупки нових апаратів, але наразі на українському ринку їх немає, а замовлення і поставка в Україну вимагає не менше одного-двох місяців.

«Це швидке і правильне рішення щодо відновлення, і тепер ми маємо фактично нові апарати. Причому апарати високого класу, які допомагають реаніматологам в повсякденному наданні допомоги», - підкреслив директор комунального підприємства «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» Олександр Ткаченко.

«Ми дуже вдячні за ту допомогу, яку ми сьогодні отримали. Десять апаратів штучної вентиляції легень вичерпали свій ресурс і за часом використання, і по роботі. Вони вимагали капітального ремонту. Але це дуже дорого коштує, і у лікарні не було такої можливості. А зараз ми отримуємо практично нові апарати - на них замінені турбіни, всі датчики і все, що було потрібно. Фактично ми зараз отримуємо десять нових апаратів. Це дуже-дуже важливо. І ми висловлюємо слова щирої подяки за таку допомогу», - додав завідувач відділенням.

Нагадаємо, апарати ШВЛ грають ключову роль в лікуванні Covid-19 у пацієнтів з ураженням легень і легеневою недостатністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram