ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Києві кількість апаратів ШВЛ збільшилася до 300 штук

Місто планує закупити ще 30 апаратів.

У Києві кількість апаратів ШВЛ збільшилася до 300 штук
Фото: sq.com.ua

У Києві кількість апаратів штучної вентиляції легенів збільшилася з 200 до 300 штук. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Віталій Кличко.

"Кількість таких апаратів ми збільшили до 300 штук. Було 200", - зазначив він.

Кличко додав, що влада міста планує закупити ще 30 апаратів ШВЛ. Також збільшать кількість тест-систем для визначення коронавірусу. Очікується поставка ще 100 000 масок. Сімейних лікарів і "швидкі" забезпечили швидкими тестами на коронавірус, які можна проводити вдома у пацієнта.

Віталій Кличко повідомив, що в Києві провели 291 тест на коронавірус, з них три виявилися позитивними. Останній з них - у 51-річного киянина, який нещодавно повернувся зі Швейцарії. Він зробив тест у приватній клініці, яка не повідомила МОЗ про наявність у нього коронавірусу. Про захворювання українські медики дізналися від німецької лабораторії, яка передала дані.

Пацієнт перебуває вдома і лікується під наглядом лікарів.

"Для того, щоб не створювати ажіотаж, розуміючи потужності, ми робимо тести винятково за рекомендацією лікарів, які можуть встановити всі ознаки захворювання коронавірусом", - повідомив мер Києва.

Нагадаємо, в КМДА повідомили, що в Києві запасу медичних масок має вистачити на 7-10 днів. КМДА знайшла декілька виробників, які перебудують виробництво і забезпечать частину Києва масками. В першу чергу масками будуть забезпечені ті, хто контактують з великою кількістю людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram