ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві запасу масок вистачить на 7-10 днів, - заступник голови КМДА

Кілька виробників перевели свої потужності на виробництво масок.

У Києві запасу масок вистачить на 7-10 днів, - заступник голови КМДА
Фото: kyivcity.gov.ua

У Києві запасу медичних масок має вистачити на 7-10 днів. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в інтерв'ю "РБК-Україна".

"У нас є стратегічні запаси, лікарні ми, звичайно, забезпечимо. Але цього запасу вистачить, грубо кажучи, на сім-десять днів. Їх потрібно постійно поповнювати", - повідомив Поворозник.

Також він заявив, що КМДА знайшла кількох виробників, які перелаштують виробництво і забезпечать частину Києва масками. Передусім масками будуть забезпечені ті, хто контактує з великою кількістю людей. "Просто на все це потрібен час. Поки що в нас немає такої кількості масок, щоб ми їх відправили в аптечну мережу", - додав він.

Поворозник також повідомив, що дві тест-системи на коронавірус, які вчора були доставлені в лікарні Києва, спочатку замовлялися для аеропортів, однак у світі були проблеми з логістикою і їх не змогли привезти вчасно, до закриття аеропортів.

Нагадаємо, вчора, 19 березня в Києві зареєстрували третій випадок зараження коронавірусом. Загальна кількість інфікованих в Україні сягнула 18 осіб.

19 березня в Київ надійшли 62 тисячі медичних масок, наступного тижня столиця очікує постачання ще 100 тисяч штук.

Раніше повідомлялося, що в Києві введуть режим надзвичайної ситуації через коронавірус. За словами першого заступника Київміськадміністрації Миколи Поворозника, рішення вже прийнято, його залишилося оформити юридично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram