ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновникам Нацгвардії і митниці повідомили про підозру за ввезення брендового одягу під виглядом "гуманітарки"

Бюджет не отримав понад 4 млн гривень.

Чиновникам Нацгвардії і митниці повідомили про підозру за ввезення брендового одягу під виглядом "гуманітарки"
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику начальника Західного територіального управління Нацгвардії, заступнику начальника і державному інспектору одного з митних постів Львівської митниці ДФС.

Їх підозрюють в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки економічним інтересам держави (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України), повідомили в пресслужбі ДБР.

"Слідство встановило, що підозрювані, діючи в змові з підприємцем, організули схему ввезення в Україну брендового одягу італійського виробництва під виглядом гуманітарної допомоги без сплати митних платежів", - йдеться в повідомленні ДБР.

Заступник начальника управління Нацгвардії дозволив підприємцю використовувати склад на території військової частини для зберігання ввезених товарів. Заступник начальника митного поста та держінспектор митниці узгодили створення в складському приміщенні зони митного контролю, але сам контроль не проводили.

Сумарна вартість ввезених на територію України товарів становить 9,6 млн гривень. Місце знаходження цих товарів не відоме. Внаслідок дій підозрюваних бюджет недоотримав 4,3 млн гривень.

Нагадаємо, посадовці ГУ ДПС в Харківській області підозрюються у невиконанні судових рішень, а також неналежному виконанні своїх службових обов'язків. Їх дії призвели до стягнення з державного бюджету України майже 2,8 млн грн пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ одному з харківських ТОВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram