ГоловнаСуспільствоВійна

Міністр оборони і начальник Генштабу відвідали передові позиції ООС

Таран відвідав передові позиції на найбільш напружених ділянках уздовж лінії розмежування.

Міністр оборони України Андрій Таран і начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак здійснили дводенну поїздку в район проведення ООС на сході України, зокрема ознайомилися з ситуацією на ділянках, де було розведення сил і засобів. Про це повідомив пресцентр Міноборони. 

Фото: Міноборони

"На командних пунктах і передових позиціях підрозділів Об'єднаних сил міністр оборони і начальник Генштабу обговорили питання ефективної протидії збройним провокаціям противника і впровадження новітнього бойового досвіду у військах, а також ознайомилися з ситуацією з безпеки на ділянках, де проведені заходи для розведення сил і засобів", - сказано в повідомленні.

Фото: Міноборони

Таран відвідав передові позиції на найбільш напружених ділянках уздовж лінії розмежування, де ворог останнім часом проявляє найбільшу активність. Міністр запевнив, що результати візиту робочої групи оборонного відомства в райони проведення ООС ретельно проаналізують і буде прийнято відповідні рішення.

Фото: Міноборони

Крім того, Таран і Хомчак під час поїздки оглянули військові інфраструктурні об'єкти, які вже створені, а також ті, які перебувають у стані будівництва або на стадії підготовки проєктної документації: польові табори, військові містечка для частин і підрозділів, місцем дислокації яких визначені Донецька і Луганська області. Міністр оборони і начальник Генштабу ЗСУ, перебуваючи на об'єктах, оцінили переваги та можливі недоліки запропонованих рішень, обговорили варіанти з розміщення військ у пунктах постійної дислокації і вирішення соціально-побутових питань військовослужбовців і членів їхніх сімей.

Нагадаємо, раніше новий міністр оборони Андрій Таран заявив, що адаптація ЗСУ до стандартів НАТО є недосяжною метою найближчим часом. Головним завданням Міноборони має бути максимальна здатність ЗСУ взаємодіяти з силами НАТО.

18 березня Генштаб повідомляв, що випадків зараження коронавірусом у ЗСУ немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram