ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Київській області до відповідальності притягнули двох водіїв, які везли більше ніж 10 пасажирів

Також були виявлені магазини, які продовжували торгівлю, незважаючи на заборону.

У Київській області до відповідальності притягнули двох водіїв, які везли більше ніж 10 пасажирів
Фото: Макс Требухов

У Київській області за останні два дні правоохоронці притягнули до відповідальності двох водіїв, які порушили норми карантину і перевозили понад 10 осіб. Про це повідомив т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін під час брифінгу.

"Автоперевізники перевозили в салонах більше від дозволеної кількості пасажирів. Виявлено водія в Борисполі, який перевозив у маршрутці більше ніж 10 осіб. Також на 52-му кілометрі автотраси М-01 міжміських перевізник (зупинений. - Ред.) за аналогічне порушення", - повідомив Володін.

Крім того, в містах Ірпінь, Бровари та Бориспіль були виявлені магазини і продавці, які ігнорували заборону і продовжували торгівлю.

Володін підкреслив, що правоохоронці продовжуватимуть контроль за дотриманням тимчасових карантинних заходів.

Відзначається, що в області повністю заборонено пасажирське приміське сполучення, крім випадків, коли потрібно працівників привезти до їхніх робочих місць.

Нагадаємо, з 18 березня і на час карантину в Києві анонсували допуск у пасажирський наземний транспорт виключно в масках. Крім того, в кожному трамваї, тролейбусі і автобусі не повинно бути більше ніж 10 пасажирів одночасно.

Однак в перший день після закриття метро наземний транспорт опинився переповненим, люди в спальних районах годинами чекали можливості виїхати, утворюючи, таким чином, заборонене масове зібрання. Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "Київ без метро: автобуси і маршрутки переповнені, люди чекають в чергах годинами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram