ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ розробило алгоритм реагування на спалах коронавірусу на прикладі інших країн

Головний санлікар України назвав три можливі сценарії розвитку ситуації.

МОЗ розробило алгоритм реагування на спалах коронавірусу на прикладі інших країн
Виктор Ляшко
Фото: strana.ua

Міністерство охорони здоров'я розробило новий алгоритм дій у разі поширення коронавірусу на території України.

Про це повідомив на брифінгу головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає РБК-Україна.

"Ми чітко зараз розробили алгоритм реагування, заснований на сценарії розвитку спалаху на базі країни Італії. Ми бачимо, що 70% в Італії перехворіло на легкі форми... Тож за нашим стандартом надання медичної допомоги, який повністю враховує кращі практики КНР і Італії, ми будемо пропонувати і надавати медичну допомогу в легких випадках амбулаторно при домашній самоізоляції. Для решти 20%, які потребуватимуть госпіталізації, ми вже чітко розпланували карту, щоб усі розуміли, куди і який випадок доправити", - сказав Ляшко.

Він також зазначив, що такі сценарії "передбачені під певну кількість людей, які одночасно мають коронавірусну хворобу".

"Другий сценарій - це перехід за межі стаціонарних відділень або інфекційних лікарень, коли ми будемо залучати перепрофільовані заклади, тобто заклади терапевтичні, які також прийматимуть тяжко хворих, щоб забезпечити їм інтенсивну терапію", - додав Ляшко.

Також він розповів про третій сценарій.

"Третій сценарій передбачає, що в разі введення надзвичайного стану можна буде залучати приватні заклади", - пояснив головний санлікар України.

Нагадаємо, станом на ранок 18 березня в Україні було зафіксовано 14 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію (Чернівецька область - 10 (1 летальний), Київська область - 3, Житомирська - 1 (летальний).

13 березня Мінздоров'я презентувало законопроєкт про коронавірус. У вівторок, 17 березня, Верховна Рада ухвалила його без обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram