ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Головний санлікар: маски в аптеках з'являться в п'ятницю-суботу

"Можливо, не в усіх, але напругу буде знято".

Головний санлікар: маски в аптеках з'являться в п'ятницю-суботу
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко пообіцяв, що маски в аптеках з'являться в п'ятницю-суботу.

Про це він сказав під час брифінгу в четвер.

Ляшко нагадав, що закупівлі необхідних медичних виробів цього тижня були виведені з-під дії закону про державні закупівлі. Це дозволяє купувати необхідні товари дуже швидко і без тендерів.

"Тепер питання в тому, що ми стикнулися з глобальним дефіцитом деяких засобів індивідуального захисту, який є у світі. І уряд вжив жорсткі обмеження: заборону експорту і реекспорту з території України як хірургічних масок, так і інших засобів індивідуального захисту", - сказав він.

Також уряд домовився з вітчизняними виробниками про ліквідацію дефіциту.

"І найближчим часом ми очікуємо значне поповнення українського ринку засобами індивідуального захисту. І в суботу-п'ятницю очікується, що хірургічні маски повинні з'явитися у вільному доступі в аптечних мережах. Можливо, не в усіх, але напругу буде знято. Над цим працюють усі міністерства", - сказав він.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я раніше неодноразово заявляло, що маски не захищають від коронавірусу, і закликало їх не скуповувати. Але після введення карантину в багатьох місцях, наприклад, у громадському транспорті Києва, носіння масок стало обов'язковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram