ГоловнаСуспільствоЖиття

Український транспортний літак Ан-124 доставить з Китаю в Чехію маски і тести на COVID-19

Загальна вага вантажу - 106,337 тис. кг.

Український транспортний літак Ан-124 доставить з Китаю в Чехію маски і тести на COVID-19
Фото: Украэрорух

Український транспортний літак Ан-124 "Руслан" виробництва ДП "Антонов" доставить з Китаю в Чехію медичне обладнання, захисні засоби і тести на коронавірус. Про це у фейсбуці повідомило Державне підприємство обслуговування повітряного руху України "Украерорух".

"Сьогодні "Руслан" вилетів з Гостомеля до китайського міста Шеньчжень. До Чехії він повинен привезти 2 млн респіраторів №95, 5 млн масок, 80 тис. захисних окулярів, 120 тис. захисних костюмів і 50 тис. тестів. Загалом вантаж складається з 134 палет вагою 106,337 тис. кг", - зазначили в ДП "Украерорух".

Уряд Чехії заборонив громадянам з'являтися на вулиці без захисної маски або респіратора. У країні діє надзвичайний стан і загальнонаціональний карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні також діє загальнонаціональний карантин. Закрито всі заклади громадського харчування (працює доставка) і магазини, крім продуктових і аптек. Зупинено метро, припинено міжнародне авіаційне, залізничне і автобусне сполучення. Вокзали закриті. Контрольно-пропускні пункти на кордоні України працюють тільки на пропуск наших громадян і тих, у кого є дозвіл на проживання в країні.

На ранок 19 березня в Україні лабораторно було підтверджено 16 випадків коронавірусної інфекції, два з них летальні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram