ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні за добу поліцейські склали 32 адмінпротоколи про порушення карантину

Найбільше - в Донецькій області.

Фото: npu.gov.ua

За минулу добу в Україні поліцейські склали 32 адміністративні протоколи про порушення правил карантину.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Відзначають, що разом з військовослужбовцями Національної гвардії і співробітниками Держслужби з надзвичайних ситуацій поліцейські продовжують вживати превентивних заходів і забезпечувати охорону громадської безпеки для протидії поширенню інфекції.

"Національна поліція працює в посиленому режимі. Щодоби заступає більш ніж 15 тис. поліцейських для забезпечення карантинних заходів. Також створено мобільні групи, в тому числі зі співробітниками ДСНС і Нацгвардії. Крім забезпечення карантинних заходів, ми виконуємо свою повсякденну роботу, реагуємо на заяви та повідомлення громадян", - розповів заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

За його словами, почали роботу контрольні пункти, на яких, зокрема, перевірятимуть стан здоров'я громадян. Також поліцейські контролюватимуть виконання перевізниками та суб'єктами господарювання обмежень, встановлених Кабінетом Міністрів.

Фото: npu.gov.ua

"Пріоритетом поліції зараз є профілактичні заходи, ми проводимо роз'яснювальну роботу, особливо з тими суб'єктами господарювання, хто надає послуги пасажирських перевезень. Проте вже на території держави складено 32 адміністративні протоколи, найбільше - в Донецькій області", - зазначив Фацевич.

Фото: npu.gov.ua

Він уточнив, що складають протоколи за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КпАП: 10 - у Донецькій області, сім - у Києві, шість - у Херсонській області, три - в Київській, по два в Полтавській і Чернігівській, по одному - в Одеській і Чернівецькій областях.

Ситуаційні центри Нацполіції і всіх територіальних підрозділів працюють у цілодобовому режимі.

Нагадаємо, у вівторок, 17 березня, Верховна Рада без обговорення прийняла законопроєкт про коронавірус. Закупівлі медобладнання вивели з-під закону про держзакупівлі, ввели штрафи за порушення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram