ГоловнаСуспільствоЖиття

Київським медикам виділили 39 нових "швидких" і дві експрес-лабораторії для діагностики COVID-19

Результат експрес-тесту можна отримати за 40 хвилин.

Київським медикам виділили 39 нових "швидких" і дві експрес-лабораторії для діагностики COVID-19
Четверо людей отравились угарным газом во Львовской области
Фото: http://www.nrcu.gov.ua/

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про передачу столичним медикам 39 нових спецавтомобілів швидкої допомоги, а також дві експрес-лабораторії для діагностики захворювання COVID-19. Про це повідомив пресцентр КМДА. 

"Сьогодні ми передаємо медустановам 39 нових карет швидкої допомоги, які закупило місто. А також дві експрес-лабораторії для діагностики коронавірусу. Їх закупили, щоб встановити в аеропортах "Бориспіль" та ім. Ігоря Сікорського. Оскільки аеропорти поки що закриті, то ми передаємо це устаткування в Олександрівську лікарню та міську лікарню №9", - зазначив Кличко.

Він додав, що ці експрес-лабораторії дають більш достовірний результат і можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини. Результат тесту можна отримати за 40 хвилин, його достовірність - 97-99%. Ці пересувні лабораторії також допомагають визначати безсимптомних носіїв вірусу або потенційно інфікованих пацієнтів.

Відзначають, що лабораторії iPonatic застосовують у 12 країнах світу для діагностики коронавірусу, зокрема у Франції, Японії, Таїланді, Монголії, Ірані й інших. Ще 10 таких експрес-лабораторій Київ придбав і очікує їх отримання впродовж двох найближчих тижнів.

У спецавто "швидких" встановлені апарати штучної вентиляції легенів, дефібрилятори з моніторами основних життєвих показників пацієнтів. Також встановлено діагностичне обладнання, яке ще під час транспортування пацієнта допоможе встановити попередній діагноз і передати його лікарям медичної установи, куди доправляють хворого. Всі авто оснащені системами стабілізації, щоб під час руху і лікарі, і пацієнти почувалися комфортно і здійснювали необхідні маніпуляції.

"Ми постійно оновлюємо парк спецмашин екстреної медицини столиці. На сьогодні в наших медиків є 298 сучасних автомобілів. За цим показником ми наблизилися до рівня вимог Всесвітньої організації охорони здоров'я - одна карета швидкої допомоги на 10 000 жителів", - додав Кличко.

Нагадаємо, на цей момент в Україні зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, два з яких летальні.

На території країни діє карантин. Закрито всі заклади громадського харчування і магазини, крім продуктових і аптек. Зупинено метро, припинено міжнародне авіаційне, залізничне і автобусне сполучення. Вокзали закриті. Контрольно-пропускні пункти на кордоні України працюють тільки на пропуск наших громадян і тих, у кого є дозвіл на проживання в країні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram