ГоловнаСуспільствоЖиття

Через посилення протиепідемічних заходів одесити блокують трамваї

Водії отримали сувору директиву: якщо в салоні більш ніж 10 осіб - залишатися на місці.

Через посилення протиепідемічних заходів одесити блокують трамваї
Фото: dumskaya.net

Жителі Одеси агресивно сприймають посилення протиепідемічних заходів через коронавірус - вони блокують трамваї і погрожують водіям.

Про це пише "Думская".

"Дуже нелегким, як і слід було очікувати, видався сьогоднішній ранок для співробітників КП «Одесміськелектротранс». Напередодні комунальники оголосили про зниження ліміту на кількість  пасажирів, що одночасно перевозяться - до 10 осіб (було 20). Якщо врахувати, що більшість маршруток, як і раніше, не курсують, основне навантаження лягло на трамвайно-тролейбусний сегмент, однак водії отримали сувору директиву: якщо в салон зайшло більш ніж 10 осіб, залишатися на місці і нікуди не їхати", - пише видання.

Фото: dumskaya.net

Деякий транспорт з максимальною кількістю пасажирів навіть не зупиняється на зупинках.

Пасажири агресивно сприйняли посилення протиепідемічних заходів - вони лаються і навіть було кілька бійок. Так, у трамваї, який прямував за маршрутом №10, зловмисники вибили скло, на "очеретяному трамваї" (№20) увірвалися в замкнений вагон і погрожували водієві ножем. На маршрутах №1 та 7 неодноразово перекривали рух.

Комунальники ведуть з громадянами роз'яснювальні бесіди і профілактичну роботу, а також залучають поліцію.

Фото: dumskaya.net

Нагадаємо, з 18 березня міські перевезення можуть виконуватися, тільки якщо в маршрутці буде менш ніж 10 осіб, а в автобусі, тролейбусі та трамваї - менш ніж 20 осіб. Контроль над кількістю пасажирів у громадському транспорті покладається на водіїв.

Також у великих містах закрито метро. Так, у Києві повідомляли, що переповнені автобуси та маршрутки, а люди чекають у чергах годинами. Про переповнений наземний транспорт також повідомляв Харків.

19 березня, на другий день без метрополітену, в Києві на зупинках громадського транспорту утворилися величезні черги. Людей пускають по одному через передні двері, щоб забезпечити "карантинну" норму.

Раніше в Сумах з тролейбуса виштовхали "зайвих" пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram