ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернівецькій області склали перший адмінпротокол за порушення карантину

Власникові магазину будівельних матеріалів загрожує штраф до 34 тис. гривень.

У Чернівецькій області склали перший адмінпротокол за порушення карантину
Фото: nikvesti.com

У Сторожинецькому районі Буковини поліцейські склали перший адмінпротокол на підприємця, який порушував правила карантину. Це коштуватиме йому до 34 тисяч гривень.

Про це повідомляє видання Сторожинець.info.

За інформацією видання, протягом рейду по Сторожинецькому району, який проводили силами правоохоронців райвідділу поліції з контролю за виконанням рішення комісії з питань ТЕБ і НС Сторожинецької РДА щодо протидії поширенню COVID-19, у с. Буденець склали адміністративний протокол на власника магазину будівельних матеріалів, який відмовлявся закривати торговий павільйон.

"Власник був заздалегідь попереджений мобільною групою Сторожинецької РДА і дільничним працівником поліції про недопущення порушень карантину, але свідомо ігнорував їх", - йдеться в повідомленні.

Фото: storozhynets.info

Тепер на власника чекає суд, який, згідно зі ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, визначить точну суму штрафу - від 17 тис. до 34 тис. гривень.

Чернівецька область першою в Україні запровадила карантин через коронавірус після того, як 3 березня в регіоні підтвердили перший випадок хвороби COVID-19. 12 березня підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією.

13 березня в Чернівецькій області посилили заходи карантину після другого випадку COVID-19. Із суботи, 14 березня, на Буковині введено режим надзвичайної ситуації.

17 березня в області підтвердили ще 6 випадків коронавірусу, в тому числі у 33-річної жінки, яка померла, не дочекавшись результату тесту на COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram