ГоловнаСуспільствоПодії

Колишній начальник районної ДАІ заради викупу намагався викрасти чоловіка секретаря Верховного Суду

СБУ за допомогою інсценування попередила викрадення.

Співробітники Служби безпеки України запобігли викраденню з метою отримання викупу судді у відставці Вищого господарського суду.

Пресцентр СБУ повідомляє, що організатором злочину є колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області. Таким способом він вирішив поліпшити своє матеріальне становище.

"За задумом зловмисника, його спільник повинен був викрасти суддю з місця проживання в столиці і насильно утримувати в одному з київських гаражів. Сам же організатор через шантаж і залякування хотів змусити дружину потерпілого - секретаря Верховного Суду України - заплатити 300 тисяч доларів викупу. Гроші жінка повинна була передати через його спільника", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели в Києві імітацію викрадення "жертви".

Щоб замести сліди та уникнути викриття, організатор для ведення переговорів придбав окремі засоби зв'язку та здійснював дзвінки з Кременчука Полтавської області.

Затримали замовника викрадення на одній з автозаправок у Кіровоградській області після отримання домовленого викупу.

Насправді зникнення колишнього судді було інсценовано співробітниками спецслужби. Після отримання замовником домовленої суми викупу він був затриманий оперативниками СБУ.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України, згідно з якою зловмиснику загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, у березні 2019 року СБУ за допомогою інсценування попередила замовне вбивство підприємця з Херсона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram