ГоловнаСуспільствоЖиття

За добу з-за кордону повернулися майже 26 тисяч українців

Більше ніж 18 тисяч людей залишили країну.

За добу з-за кордону повернулися майже 26 тисяч українців
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба повідомила про зменшення пасажиро-транспортного потоку на всій лінії державного кордону. За минулу добу через кордон повернулися майже 26 тисяч українців. Про це повідомив пресцентр відомства.

«За минулу добу співробітники Державної прикордонної служби оформили 45,7 тис. осіб. З них в Україні в'їхало більш ніж 27,6 тис. осіб і понад 18 тис. громадян виїхали за кордон», - говориться в повідомленні.

Зазначається, що від загальної кількості осіб, які перетнули державний кордон, майже 41 тис. громадяни України, які в основному (25,8 тис.) повернулися додому.

Іноземних громадян за добу оформлено понад 4,8 тис. осіб, понад 3 тисячі з них виїхали за межі України. У пропуску в країну було відмовлено більш ніж 80 іноземцям.

Крім того, було оформлено 12,7 тис. транспортних засобів, причому як на в'їзд, так і на виїзд майже однаково. 

Фото: dpsu.gov.ua

Держприкордонслужба відзначила, що крім заходів прикордонного контролю, на кордоні продовжують проводити і температурний скринінг. Так, за минулу добу виявлено чоловіка з підвищеною температурою тіла 38°C. Його спрямували на обстеження в медичний заклад.

З початку впровадження додаткових заходів (з 25.02.2020) щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції в Україні, температурний скринінг проведено майже 2,3 млн осіб. Підвищену температуру тіла виявлено у понад 40 осіб. Їх також направляли на обстеження.

Нагадаємо, 17 березня повідомлялося, що в Україну з Польщі були евакуйовані майже 3,4 тис. українців, які перебували на території країни без транспортних засобів.

Переміщення громадян здійснювалося через пункти пропуску: "Ягодин-авто" (з польської сторони - "Дорогуськ") - 890 українців, "Рава-Руська" ( "Гребенне") - 1550 осіб, "Краковець" ( "Корчова") - 950 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram