ГоловнаСуспільствоПодії

Проти київської судді, яка відпустила на УДЗ убивцю дитини, порушили справу

Прокурори побачили в її діях ознаки неправосудного рішення.

Проти київської судді, яка відпустила на УДЗ убивцю дитини, порушили справу
Балакирев во время объявления приговора
Фото: sudreporter.org

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження у зв'язку з достроковим звільненням колишнього співробітника МВС Олександра Балакірєва, засудженого 2019 року за вбивство дворічної дитини своєї співмешканки.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

У рамках кримінального провадження Державне бюро розслідувань перевірить дії судді Шевченківського районного суду Києва Олени Мєлєшак (ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу - прийняття свідомо неправосудного рішення).

Балакірєва засудили до 10 років позбавлення волі за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

Однак за рішенням суду термін попереднього ув'язнення з 18 травня 2016 року по 21 жовтня 2019 року було враховано, як день за два відповідно до "закону Савченко". У результаті до кінця осені 2019 року він відсидів більш ніж 2/3 призначеного терміну і, з огляду на сумлінну поведінку, його умовно-достроково звільнили за клопотанням адвоката.

На початку лютого 2020 року це рішення скасувала апеляційна інстанція, але повернути його за ґрати не змогли - Балакірєв утік і тепер перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram