ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували 6 осіб за годину

Окрім того, 71-річну жительку Червонограда госпіталізовано в тяжкому стані.

У Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували 6 осіб за годину
Иллюстративное фото
Фото: facebook/Igor Zinkevych

Увечері 17 березня протягом години у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню було госпіталізовано шістьох осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію.

Усі госпіталізовані побували за кордоном у країнах, де зафіксовано коронавірус, повідомляє пресслужба Львівської облдержадміністрації.

За словами в.о. директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Андрія Васька, у всіх пацієнтів є клінічні прояви гострої респіраторної інфекції.

Стан усіх хворих - стабільний, в однієї людини - пневмонія. Поки що тривають обстеження, аналізи на COVID-19 відправлять до Києва.

Львівське видання "Галінфо" з посиланням на прессекретарку голови ОДА Дарину Бавзалук повідомляє, що госпіталізовано жителів: Львова, 1998 р.н., Харкова, 1994 р.н., Києва, 1996 р.н., Житомирської області, 1997 р.н., Київської області , 1990 р.н., с. Івано-Франкове Яворівського району Львівської області, 1992 р.н.

Які країни вони відвідували, не повідомляють.

Перша підозра на коронавірус з'явилася в Червонограді. 17 березня на позачерговій сесії міської ради директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Ганна Ярмола повідомила про госпіталізацію 71-річної українки, яка 2 березня повернулася з Італії в Україну.

Пацієнтка перебувала на самоізоляції вдома, мешкала сама. Після погіршення стану здоров'я її повезли до Львова, квартиру дезінфікували.

"Через 13 днів після повернення додому в жінки з'явилися перші симптоми: температура, незначний кашель. Сьогодні, 17 березня, кашель у неї подужчав, з'явилося кровохаркання, важке дихання. Зі Львова у зв'язку із цим випадком викликали екстрену медичну допомогу", - пише місцеве видання Smartnews.

За даними Львівської ОДА, усього в області з підозрою COVID- 19 госпіталізовано 22 людей.

Нагадаємо, першу смерть від COVID-19 в Україні зафіксували 13 березня. Померла 71-річна жінка з Житомирської області, яку 12 березня госпіталізували з підтвердженим випадком коронавірусної інфекції.

16 березня в Чернівцях померла 33-річна жінка, госпіталізована з підозрою на коронавірус. Увечері 17 березня МОЗ підтвердило, що причиною її смерті є COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram