ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Трупу Дніпропетровського театру опери та балету відправили на карантин, трьох госпіталізовано

Артисти повернулися з гастролей по Європі.

Трупу Дніпропетровського театру опери та балету відправили на карантин, трьох госпіталізовано
Фото: facebook.com/dnepr.opera.ballet.theater

У Дніпропетровській області на двотижневу обсервацію відправили 40 учасників трупи Дніпропетровського академічного театру опери та балету, які повернулися з гастролей по Європі.

Про це йдеться на сайті обласної державної адміністрації.

Трьох учасників трупи з температурою госпіталізовано в Дніпровську міську клінічну лікарню №21, де їм надають симптоматичне лікування до встановлення діагнозу.

"Звичайне ГРВІ у них чи COVID-19 - покаже подальше спостереження та обстеження. Решта учасників колективу перебувають в обсервації, де медичні працівники спостерігатимуть за їхнім станом здоров'я протягом двох тижнів. Зараз усі почуваються добре і не мають симптомів хвороби", - сказав директор департаменту охорони здоров'я ОДА Валерій Сердюк.

Трупа перебуває в заміському пансіонаті, де для них організували триразове харчування та дозвілля, з людьми працюють психологи. У спостереженні задіяні лікарі-інфекціоністи.

Колектив театру - 39 артистів і співробітників сцени, плюс чотири водії - виїхав на гастролі в Женеву 11 березня, а вже через кілька днів їхнє турне перервалося через карантин у Франції.

Нагадаємо, що з 12 березня в Україні заборонено театральні вистави в рамках карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram