ГоловнаСуспільствоЖиття

З Польщі в Україну прибули близько 3,4 тис. українців

"Ця робота не буде припинятися", - запевнили в ДПСУ.

З Польщі в Україну прибули близько 3,4 тис. українців
Эвакуация граждан Украины из Польши
Фото: ГПСУ

В Україну з Польщі евакуйовано майже 3,4 тис. українців, які перебували на території країни без транспортних засобів.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Відзначають, що з 00:00 16 березня по 06:00 17 березня визначені органи місцевої влади автобусами забезпечили доставлення в Україну майже 3,4 тис. наших співвітчизників.

Переміщення громадян здійснювалося через пункти пропуску: "Ягодин-авто" (з польської сторони - "Дорогуськ") - 890 українців, "Рава-Руська" ("Гребенне") - 1550 осіб, "Краковець" ("Корчова") - 950 осіб.

"Ця робота не буде припинятися. Прикордонники в межах наданих повноважень робитимуть усе можливе, щоб забезпечити повернення наших громадян додому і в будь-який час доби готові здійснювати їх оформлення на державному кордоні", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Евакуація громадян України з Польщі
Фото: Держприкордонслужба
Евакуація громадян України з Польщі

Нагадаємо, з 17 березня в Україні закриті пункти пропуску через державний кордон для міжнародного регулярного пасажирського сполучення. Це означає, що повернутися літаками в Україну буде неможливо.

Евакуація людей уже почалася, і 15 березня в Україну з Італії спецрейсом SkyUp повернулися понад 120 осіб. У них немає коронавірусної хвороби COVID-19, але все одно вони повинні провести два тижні на домашньому карантині.

16 березня МЗС повідомило, що 1790 осіб попросили допомогти з поверненням в Україну.

Також у двох готелях на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх 750 українських туристів закрили на карантин, оскільки в інших відпочивальників запідозрили коронавірус. Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що питання їхньої евакуації потрібно вирішувати спільно з туроператором.

Сьогодні, 17 березня, Україна починає евакуацію громадян з Єгипту, Польщі та Шрі-Ланки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram