ГоловнаСуспільствоЖиття

Призупинено роботу пропускних пунктів на адмінкордоні з анексованим Кримом

Обмеження діятимуть до 3 квітня.

Призупинено роботу пропускних пунктів на адмінкордоні з анексованим Кримом
Фото: Госпогранслужба

Для запобігання поширенню в Україні коронавірусної хвороби COVID-19 тимчасово припиняється робота контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму і Севастополя.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Відзначають, що такі заходи введено на виконання рішення Кабінету Міністрів №291-р про роботу КПВВ і діятимуть до 3 квітня, якщо не буде прийнято іншого рішення.

На тимчасово окуповану територію в цей період пропускатимуть тільки громадян України та членів їхніх сімей, місце проживання яких зареєстровано на території Криму або Севастополя, а також транспорт, вантажі та інше майно.

З окупованої території пропускатимуть громадян України, місце проживання яких зареєстровано за межами Криму, а також транспорт і вантажі.

"Також будуть пропускати осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, а також їхні транспортні засоби, вантажі та інше майно", - додали в Держприкордонслужбі.

Виїзд з Криму інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів прийняв рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Так, з 18 березня по 3 квітня введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також роботу метрополітенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram