ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін з 17 березня закрив метро, з 18 березня - всі міжміські пасажирські перевезення

Уряд посилює обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Кабмін з 17 березня закрив метро, з 18 березня - всі міжміські пасажирські перевезення
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів прийняв рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Так, з 18 березня по 3 квітня введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також роботу метрополітенів.

Про це повідомляють на сайті уряду.

"Заборонені на всій території нашої держави регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні; перевезення більш ніж 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах і автомобільному транспорті, в автобусах, що виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах. Окрім того, з 17 березня по 3 квітня заборонено перевозити пасажирів метрополітеном у Києві, Харкові та Дніпрі", - йдеться в рішенні Кабміну.

З 18 березня і до прийняття окремого рішення заборонено перевозити пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному і далекому). При цьому "Укрзалізниці" дозволено здійснювати окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС і Держприкордонслужби.

Також з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, в яких бере участь понад 10 осіб. Дозволені лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади й органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

Міністерству охорони здоров'я доручено призупинити планову госпіталізацію і планові операції, крім невідкладних і термінових. Окрім того, максимально підготувати і перепрофілювати медичні установи для прийому та лікування інфікованих хворих у важких станах.

Контроль за виконанням цієї постанови уряду покладено на МВС і Національну поліцію.

Органам влади, підприємствам і організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи співробітників, а за технічної можливості - віддаленої.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський звернувся до Кабінету Міністрів з проханням посилити обмежувальні заходи для запобігання подальшому поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. При цьому президент зажадав від Верховної Ради не йти на карантин, оскільки необхідно впроваджувати "податкову, земельну, трудову реформи".

Увечері 16 березня Зеленський зібрав великий бізнес на Банковій для допомоги в боротьбі з коронавірусом і попросив у олігархів 12 млрд гривень. Пізніше президент анонсував доставку в Україну мільйона тестів на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram