ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Представники найбільших конфесій пообіцяли обмежити масові зібрання - КМДА

Чиновники КМДА зустрілись із представниками духовенства, щоб обговорити обмеження в церквах.

Представники найбільших конфесій пообіцяли обмежити масові зібрання - КМДА
Фото: Пресс-служба УПЦ МП

У Київській міськадміністрації провели зустріч із представниками найбільших конфесій. Релігійні діячі пообіцяли обмежити масові зібрання через загрозу поширення коронавірусу.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Ми провели зустріч з представниками церков усіх конфесій у частині роз'яснювальної роботи. Деякі публічно заявили, що обмежать проведення заходів", - розповів Поворозник на брифінгу.

У пресслужбі КМДА уточнили, що на зустрічі представники найбільших конфесій пообіцяли обмежити масові зібрання.

Відзначимо, в неділю, 15 березня, в українських церквах пройшли масові богослужіння. Глава ПЦУ Епіфаній провів богослужіння у Михайлівському соборі.

Фото: Пресслужба ПЦУ

Лідер УПЦ МП Онуфрій очолив службу в Києво-Печерській лаврі. За словами митрополита Онуфрія, "навіть найретельніше дотримання санітарних норм саме по собі не завжди зможе вберегти людину від загрози". Онуфрій вважає, що найголовніше в такий час для віруючої людини - молитва і покаяння.

"Якщо ми будемо молитися, будемо просити Бога, будемо каятися у своїх гріхах, то ми знищимо цю хворобу. Тому найголовніше в цьому навіть не стільки санітарні норми, скільки молитва і покаяння", - зазначив Онуфрій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram