ГоловнаСуспільствоЖиття

Болгарія екстрадувала в Україну підозрюваного у справі Гандзюк Левіна

Найближчим часом суд має обрати Левіну запобіжний захід.

Болгарія екстрадувала в Україну підозрюваного у справі Гандзюк Левіна
Подозреваемый в организации нападения на Екатерину Гандзюк Алексей Левин (Москаленко) в суде в болгарском Бургасе, 9 марта 2020
Фото: hromadske.ua

Болгарія екстрадувала в Україну Олексія Левіна (Москаленка), підозрюваного в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це вдень у понеділок повідомили кілька українських ЗМІ з посиланням на джерела.

Пізніше в СБУ офіційно підтвердили, що одного з ключових підозрюваних у справі Гандзюк екстрадували з Болгарії.

"Сьогодні завершилася екстрадиція в Україну з Республіки Болгарія Олексія Москаленка (Левіна), якого підозрюють у причетності до нападу на Катерину Гандзюк. Літак з підозрюваним на борту прибув до Києва. Працівники Національного бюро Інтерполу в установленому порядку його доставили і передали співробітникам Служби безпеки України та Офісу генерального прокурора. Після прибуття в Україну Москаленка (Левіна) буде доставлено в місце тимчасового утримання. Найближчим часом суд має обрати йому запобіжний захід", - йдеться на сайті СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, співробітники правоохоронних органів Болгарії затримали Левіна 24 січня 2020 року, він проживав у Болгарії останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарський суд заарештував Левіна на 40 діб. Після чого Зеленський обговорив із прем'єром Болгарії його екстрадицію. 11 березня Апеляційний суд Бургаса підтвердив рішення першої інстанції про видачу Левіна Україні.

В Офісі генерального прокурора розраховують, що екстрадиція Олексія Левіна з Болгарії повинна прискорити розслідування справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram