ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованому Джанкої затримали і потім відпустили ще одного кримського татарина (оновлено)

Тривалий час місце перебування Ділявера Ібраїмова було невідоме.

В окупованому Джанкої затримали і потім відпустили ще одного кримського татарина (оновлено)
Ибраимов Дилявер Таирович
Фото: ГО Крымская солидарность

В окупованому Джанкої після обшуку силовики забрали зі собою 26-річного кримського татарина Ділявера Ібрагімова. Де він зараз - невідомо. Про це адвокату Емілю Курбедінову повідомили родичі затриманого, передає ГО "Кримська солідарність".

"Сьогодні після обшуку в Джанкої був затриманий Ібраїмов Ділявер Таїрович. 3.02.1994 року народження", - сказано в повідомленні.

Адвокат розповів, що під час обшуку Ділявер перебував удома сам. Батьки хлопця зараз у поїздці. Тепер його дружина не може потрапити в дім, тому що ключів, крім Ділявера, ні в кого не було.

"Зі мною зв'язалися родичі. Вони зараз будуть дзвонити на гарячі лінії, щоб залишити заяву в поліцію про викрадення людини. Його не можуть знайти. У МВС і ФСБ їздили. Ніхто не говорить, де він", - підкреслив Курбедінов.

Про те, що в будинку таки був обшук, повідомили сусіди, які бачили, як від будинку в районі восьмої ранку від'їжджав автозак і два білі мікроавтобуси.

У коментарі LB.ua Курбедінов розповів, що батьки Ділявера виїхали за межі півострова. А родичі, які залишилися, написали заяву про зникнення людини.

Адвокат також повідомив, що ще один обшук також провели в селі Ларіне, в будинку Едіє Курталієвої. За словами жінки, співробітники ФСБ шукали її сина, Османа Курталієва.

- Сьогодні близько 10:15 ранку до нас у дім прийшли співробітники ФСБ з обшуком, зайшли в будинок сказали, що будуть проводити обшук - я попросила, щоб вони пред'явили постанову про обшук, вони показали мені постанову Київського районного суду. У постанові я прочитала, що мого сина підозрюють в участі в батальйоні ім. Номана Челебіджихана. Їх було 9 осіб, у балаклавах, у формі. Вони були в будинку дві години, - розповіла Едіє Курталієва.

Близько 22:30 за Києвом стало відомо, що Ділявера Ібраїмова відпустили. Подробиці будуть відомі вранці 17 березня.

Нагадаємо, 11 березня в окупованому Бахчисараї ФСБ провела обшуки і затримала п'ятьох кримських татар. Затримано Енвера Мустафаєва, Османа Сейтумерова, Сейтумера Сейтумерова, Амета Сулейманова Рустема Сейтмеметова. Їх відвезли у відділок ФСБ.

Енвера Мустафаєва після обшуку доставили у ФСБ і допитали як свідка. А інших чотирьох затриманих звинувачують за частиною 2 статті 205.5 в участі в "Хізб ут-Тахрір", яка на території РФ визнана терористичною.

12 березня підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя заарештував чотирьох кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram